Forside
Bestilling
Om lejlighederne
Om os / kontakt
Om øen
Lyø Camping
Kørevejledning
Om Lyø
Areal: 6 km2
Omkreds: 18 km
Indbyggere: ca. 90

Praktisk
Dagligvarer kan købes ved Lyø købmandshandel som ligger tæt på lejlighederne.
Færgen sejler mellem Faaborg - Avernakø og Lyø 6-8 gange om dagen. Færgens hjemmeside er oefaergen.fmk.dk.

Særligt for øen
Først og fremmest er det roen, der adskiller øerne fra fastlandet. Der er kun få biler, og folk har generelt ikke så travlt. Lyø er berømt for sin smukke natur, som bedst opleves til fods - turen rundt om øen langs stranden tager 4-8 timer, og der mange smukke stier og veje rundt på hele øen. Lyø By er unik, idet gårdene stadig ligger midt i byen som i alle danske landsbyer før udskiftningen. Gårdene og de mange gadekær skaber en helt særlig idyl.
Der er flere oldgamle stendysser, hvoraf den mest berømte er Klokkestenen.

Historie
De gamle stendysser viser, at der har været mennesker på Lyø meget langt tilbage. Lyø har tillige været centrum for en vigtig historisk begivenhed, da Valdemar Sejr i 1223 blevet taget til fange på øen. Først over to år senere blev han løsladt mod en stor løsesum.
Senere affolkedes øen, men midt i 1500-tallet kom 24 bondefamilier til øen efter at være blevet forvist fra deres hjemegn, og de har lagt grundstammen til øen, som den er idag.

Den tidligere skole fungerer nu som Lyø kultur -og besøgscenter, og bygningen huser desuden biblioteket og Lyø lokalhistorisk forening og danner rammen om diverse kulturarrangementer. På trods af det lave indbyggertal er der ca. 15 foreninger på øen.
revet